Prilagodba pristupačnosti

Izgradnja trajektne luke Tkon

U 56 mjeseci provedbe, počevši od 01.05.2017. godine, prijavom na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa, Županijska lučka uprava Zadar je 30.12.2021.g. završila  projekt izgradnje trajektne luke Tkon. Isti je odabran kao prvi od 28 projekata u Republici Hrvatskoj koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Projekt obuhvaća  nadogradnju postojećeg trajektnog pristaništa u luci Tkon na otoku Pašmanu, uređenje platoa pristaništa koji omogućuje ukrcaj-iskrcaj vozila te uređenje  površina obostrano uz pristup trajektnom pristaništu. Također je izgrađen pomorski propust  za cirkulaciju mora između vanjskog i unutarnjeg akvatorija luke te  plato ukrcajnog čekališta i parkiralište.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta bila je izgradnja moderne, sigurne luke, nadograđene novim uslugama u svrhu poboljšanja i osiguranja stabilnosti usluge prijevoza tijekom cijele godine bez obzira na pritisak turizma. Svrha projekta je ostvarenje društvene dobrobiti koje pridonose pozitivnom utjecaju na depopulaciju i iseljavanje stanovništva, gospodarski razvoj i radna mjesta, financijski položaj i standard lokalnog stanovništva te se ostvaruje pozitivan utjecaj na okoliš otočnih jedinica lokalne samouprave – Općine Tkon i Pašman.

Projekt „Izgradnja trajektne luke  Tkon“, ukupne vrijednosti 32.591.045,60 kuna, u iznosu od 27.702.388,76 kuna financiran je sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike.

Izvođač: Zajednica ponuditelja Kali gradnja d.o.o. Kali i El Tim d.o.o. Zadar

Stručni nadzor: Kozina projekti d.o.o. Split, Petar Šimičić, dipl. ing.

Projektant: Strabag-Hidroinženjering d.o.o. Split, Josip Prcela, dipl. ing.

Voditelj projekta gradnje: Civil Engineering Consultancy d.o.o. Zadar, Igor Pukec, dipl. ing.

Voditelj EU projekta: Civil Engineering Consultancy d.o.o. Zadar, Jasminka Ćoza, dipl. ing.

Projektantski nadzor: Obala d.o.o. Split, dr.sc. Goran Vego

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati