Prilagodba pristupačnosti

Završetak radova na sanaciji lukobrana u luci Biograd na Moru

Završetak radova na sanaciji lukobrana u luci Biograd na Moru

Biograd na Moru– Radovi na sanaciji lukobranskog objekta luke Biograd započeli su krajem rujna 2023. godine, a s velikim zadovoljstvom objavljujemo da je projekt pri kraju, unutar predviđenog roka izvođenja.

Lukobran, čija je duljina približno 113 metara i tlocrtnog je oblika slova "L", suočavao se s ozbiljnim oštećenjima koja su ukazivala na narušenu stabilnost i nosivost. Tokom sanacije, izvedeni su radovi na demontiranju izvornih kamenih elemenata, koji su nakon čišćenja i uklanjanja nedostataka ponovo ugrađeni. Uz to, izvršeni su temeljski iskopi i izgrađeni novi podmorski i nadmorski obalni zidovi, dok je školjera dohranjena potrebnim obrambenim kamenom.

Prilikom izvođenja radova na sanaciji lukobrana došlo je do izmjena tehničkog rješenja iz glavnog projekta. Naime, temeljni dio postojećeg parapeta, koji se trebao zadržati prema projektu, bio je u vrlo lošem stanju, što je utvrđeno tek nakon izvršenog iskopa. Uslijed navedenog, došlo je do urušavanja zida, odnosno potrebe za rekonstrukcijom istog. Nakon demontiranja postojećih kamenih elemenata, ustanovljeno je da veliki dio njih nije prikladan za ponovnu ugradnju, kako je prvotno predviđeno projektom. Na naknadni zahtjev konzervatorskog odjela, visinska kota obale podignuta je za 30 cm.

Završetkom ovog projekta postići će se mehanička otpornost i stabilnost lukobrana, čime će se poboljšati zaštita luke od valovanja, zahvaljujući novom parapetnom zidu. Također, sanacija lukobrana značajno je doprinijela poboljšanju vizure mjesta, čime je Biograd na Moru postao još atraktivnija destinacija za posjetitelje i lokalne stanovnike.

Radovi su izvedeni u skladu s glavnim projektom izrađenim od strane projektanta Gorana Vege (Obala d.o.o.). Ukupna vrijednost radova iznosi 1.306.374,96 eura s uračunatim PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Kali gradnja d.o.o. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Biograda na Moru te Županijske lučke uprave Zadar. Stručni nadzor obavlja tvrtka P.I. Konzalting, na čelu s glavnim nadzornim inženjerom Igorom Pukecom, dok konzervatorski nadzor provodi Konzervatorski odjel u Zadru.

Ovim završetkom radova značajno se unapređuje lučka infrastruktura, čime se stvara sigurnije i funkcionalnije okruženje za sve korisnike luke.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA

Sukladno odredbama članka 6. Zakona o pružanju usluga u turizmu („Narodne novine“ broj 130/17, 25/19, 98/19, 42/20,70/21) obavještavamo korisnike usluga da pisani prigovor mogu podnijeti:

- u našim poslovnim prostorijama - osobno
- putem pošte na adresu Županijska lučka uprava Zadar, Franka Lisice 77, Zadar
- putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uz prigovor molimo dostavite svoje ime i prezime te adresu kako bismo Vam u roku 15 dana odgovorili na prigovor.

Jednostavna nabava

Trenutno nema otvorenih postupaka.

Lučka kapetanija Zadar

lucka kapetanija

 

Adresa: Liburnska obala 8, 23000, Zadar

Telefon: 023 254 888

O nama

USTROJSTVO LUČKE UPRAVE

Na temelju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama („Narodne novine“ broj 83/23), Županijsko poglavarstvo Zadarske županije je Odlukom o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja («Službeni glasnik Zadarske županije», br. 6/98, 15/03, 14/04, 11/05, 12/05, 9/07, 6/11 i 16/15, 18/17, 9/19,18/21 i 26/22) osnovalo Županijsku lučku upravu Zadar, radi upravljanja, gradnje i korištenja luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Zadarske županije.

Županijska lučka uprava Zadar upisana je u registar ustanova pri Trgovačkom sudu u Zadru u registarskom ulošku s matičnim brojem subjekta upisa MBS 060144049 kao ustanova.

Županijskom lučkom upravom Zadar upravlja Upravno vijeće  koje imenuje i razrješava izvršno tijelo jedinice područne (regionalne) samouprave, s time da predsjednika i dva člana izvršno tijelo jedinice područne (regionalne) samouprave imenuje samostalno, jednog člana na prijedlog Ministarstva, a jednog na prijedlog svih jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalaze luke kojima upravlja županijska lučka uprava.

Unutarnje ustrojstvo uređuje se Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta kojim se utvrđuje potreban broj stručno - tehničkog osoblja potrebnog za obavljanje poslova Lučke uprave.


DJELOKRUG RADA ŽUPANIJSKE LUČKE UPRAVE ZADAR

Županijska lučka uprava Zadar je neprofitna pravna osoba s pravima i obvezama utvrđenim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama i Odlukom o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja sa zadaćom upravljanja, izgradnje i korištenja luka županijskog i lokalnog značaja, što između ostalog uključuje i osiguravanje trajnog i nesmetanog obavljanja lučkog prometa, sigurnost plovidbe i pružanje usluga od općeg interesa.

Djelatnosti koje obavlja Županijska lučka uprava su:

1. građenje, održavanje, upravljanje, zaštita i unaprjeđenje lučkog područja

2. građenje i održavanje lučke podgradnje i nadgradnje

3. osiguravanje trajnog i nesmetanog obavljanja lučkog prometa, tehničko-tehnološkog jedinstva i sigurnosti lučkog područja za plovidbu

4. provođenje reda u luci, koje osim ostaloga uključuje ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila

5. osiguranje pružanja osnovnih lučkih djelatnosti, i to:

a) privez i odvez plovnih i plutajućih objekata

b) ukrcaj i iskrcaj tereta

c) opskrba plovnih objekata vodom i energijom

d) usluga dizanja i spuštanja plovnih objekata u more

e) lučko tegljenje i potiskivanje

6. osiguravanje prihvata i predaje svih vrsta otpada s pomorskih objekata osobi koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom, sukladno propisu kojim se uređuje gospodarenje otpadom

7. osiguravanje opskrbe plovnih objekata gorivom

8. usklađivanje i nadzor rada koncesionara na lučkom području

9. davanje koncesija i posebne upotrebe

10. obavljanje drugih poslova utvrđenih Zakonom.

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati