Prilagodba pristupačnosti

Izvođenje radova na sanaciji luke Silba Žalić

 

Puštanjem u promet novouređene luke Silba Žalić, dana 15. srpnja 2020.g., službeno je završena sanacija rive i trajektnog pristaništa u istoj.

Obnova luke na Silbi je investicija Županijske lučke uprave Zadar, vrijedna 10.116.556,35 kuna s PDV-oma, a realizirana je uz sufinanciranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kao i uz pomoć Zadarske županije i Grada Zadra.

Pomorsko-građevinski radovi na sanaciji luke Silba-Žalić, izvedeni su sukladno glavnom građevinskom projektu izrađenom od tvrtke Rijekaprojekt iz Rijeke, a uključili su sanaciju postojećih utvrdica, kamenog nasipa, obalnog zida (podlokavanja i pukotine na plaštu obalnog zida), rampe i nožice zida, rasponske konstrukcije, opreme (poleri, mornarske stepenice, odbojnici, temeljna infrastruktura i mornarski ormarići) te sanacije zaštita nožice utvrdica i obalnih zidova.

Projektom se ostvaruje kvalitetnije povezivanje otočkog stanovništva, a što će povoljno utjecati na dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga otočkoj zajednici. Također povećava se sigurnost prometa u luci, na način povećanja manevarskog prostora potrebnog za pristajanje i okretanje većih brodova.

Kao najbolji ponuditelj radove je izvela tvrtka Sun Adria d.o.o., Bartola Kašića 18, 51000 Rijeka, dok je uslugu stručno nadzora vršio D&Z d.o.o. Jerolima Vidulića 7, 23000 Zadar.

 

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati