Prilagodba pristupačnosti

Uspješno završen još jedan projekt Grada Zadra i ŽLU Zadar - sanacija postojećeg lukobrana u luci Iž Veli

Za potrebe realizacije predmetnog projekta, Grad Zadar-UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka se prijavio na Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2023. godini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u partnerstvu s Županijskom lučkom upravom Zadar te su Odlukom o odabiru projekata odobrena sredstva za financiranje projekta u iznosu od 76.000,00 eura, a Grad Zadar je izdvojio i dodatnih 30.000,00 eura vlastitih sredstava. Županijska lučka uprava Zadar, kao operativni nositelj projekta, financirala je izradu projektne dokumentacije te preuzela obvezu financiranja preostalog iznosa do visine ukupne investicije od 129.368,48 eura, čime je zaokružena financijska konstrukcija za realizaciju projekta.

Sanacija lukobrana bila je neophodna zbog višestrukih oštećenja istog. Naime, betonske ploče su bile popucale, a na mjestima je nastao prekid te mul više nije bio u kontinuitetu. Također kameni nabačaj završio je razasut u moru i ugrožavao plovni put.

Radovi na sanaciji obuhvatili su izvedbu novog zaštitnog kamenometa tj. školjere te betonske staze na strani lukobrana prema luci.

Izvođač radova: OBRT MINI GRADNJA GOLEM, vl. Renato Golem

Stručni nadzor: PI konzalting  d.o.o., Starigrad Paklenica

Izvedbeni projekt: GEOTEHNIČKI STUDIO d.o.o. Zadar

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati