Prilagodba pristupačnosti

Završeni radovi na sanaciji luke Ražanac -uvala Plamići u mjestu Rtina

Radovi na sanaciji luke Ražanac - uvala Plamići u mjestu Rtina završeni su krajem travnja 2023. godine.

Sanacija je bila neophodna zbog umanjene stabilnosti i nosivosti cijele konstrukcije što je ugrožavalo sigurnost privezanih brodica. Najveća oštećenja pretrpjela je glava lukobrana, čije je urušavanje dovelo do stvaranja pukotina na betonskoj šetnici. Podlokavanje obalnog zida bilo je najizraženije u najisturenijem dijelu zida koje je ujedno i  najizloženije utjecajima valova i struje.

Projekt je najvećim dijelom obuhvatio istočni, zapadni i južni dio lučice koji su bili u znatno lošijem stanju, dok na sjevernom dijelu nije bilo potrebno izvoditi veće građevinske radove.

U istočnom dijelu lučice prvotno se izvelo čišćenje poroznih dijelova obalnog zid, nakon čega je slijedilo učvršćivanje temelja postavljanjem armature i ugradnjom betona. Prilikom postavljanja armature bilo je potrebno sidriti gafe za vezivanje brodova u samu armaturu te postaviti AB ploče i sekundarni sloj školjere. Na zapadnom dijelu lučice izvedeni su veći radovi na obnovi. Naime, zbog diferencijalnih slijeganja u glavi lukobrana na završetku obalnog zida morali su se skinuti svi slojeve školjere i privremeno ih deponirati na gradilište.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.730.930,81 kn s uključenim PDV-om, a isti je sufinanciran sredstvima MMPI, Zadarske županije i Županijske lučke uprave Zadar

Izvoditelj radova bila je zadarska tvrtka Stipčević d.o.o., dok je uslugu stručnog nadzora građenja vršila  tvrtka P.I. Konzalting d.o.o. s glavnim nadzornim inženjerom Igorom Pukecom na čelu.

 

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati