Prilagodba pristupačnosti

Sanaciji obalnih zidova u luci Pag Golija - predio Prosika

Županijska lučka uprava Zadar i Grad Pag pokrenuli su radove na sanaciji obalnog zida u luci Pag na predjelu od starog Mosta prema plaži Prosika. Projekt je ujedno i nastavak prethodnog projekta uređenja obalnih zidova u lučici Katina, odnosno obalnog područja stare jezgre Grada Paga.

U dogovoru s ovlaštenim predstavnicima Grada Paga definirano je da se sanacija-rekonstrukcija obale izvrši na način da se projektno rješenje prilagodi postojećoj liniji obale u najvećoj mogućoj mjeri, a da dubina ispred novog zida bude slična kao prije, odnosno usklađena s kategorijom plovila za privez prema UPU Golija.

Obalni zid će se u cijelosti obnoviti, a uz njega će se uredit šetnica popločana kamenom čime će se osuvremeniti dotrajali urbani prostor, kao i poboljšati sigurnost u samoj luci.

Ukupna dužina zahvata sanacije obalnog zida je 227 m, od čega je prvih 111 m u nadležnosti Županijske lučke uprave Zadar, a drugi dio do plaže Prosika u dužini od 116 m pod nadležnošću Grada Paga.  Zahvat je obuhvatio i sanaciju privezišta u dužini od 67 m, čime će se omogućiti privez plovilima dužine 12 – 15 m.

Ovaj projekat sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture , Zadarska županija, ŽLU Zadar i Grad Pag, a predviđeni rok izvođenja radova je 5 mjeseci.

Izvođač radova: Akropolis d.o.o. Split

Ugovorena vrijednost radova: 3.153.228,90 kuna + PDV

Projektant: PGN Split d.o.o., izrađivač Remi Vuković

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati